Aktuális

Milliókat kap az olaszliszkai lincselő

A börtön körülményeivel volt elégedetlen. A jogerősen megítélt pénzt mégsem tarthatja meg.

Ötmillió forintos kártalanítást perelt ki a magyar államtól az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja, ifjabb H. Dezső. Mivel az első fokú döntés ellen senki nem fellebbezett, az ítélet jogerőssé vált – értesült a Bors.

A férfi az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen. Ifjabb H. Dezső azonban nem tarthatja meg a milliókat. A megítélt összeg elutalása előtt ugyanis ilyenkor megnézik, van-e vele szemben kártérítési eljárás, és ha igen, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt.

Az elsőrendű vádlott (k) az olaszliszkai emberölés ügyében tartott helyszíni tárgyaláson 2009-ben (MTI Fotó: Vajda János)

Ez azt jelenti, hogy a meggyilkolt Szögi Lajos családjának törleszthet az összeggel. Nekik 46 millió forintos kártérítést ítélt meg korábban a bíróság, de ebből 12 évvel a lincselés után sem láttak egy forintot sem.

Ifjabb H. Dezső 17 évet kapott, alapvetően 2023-ban szabadulhatna, de jó magaviseletéért akár már jövő júliusban kiengedhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top