Aktuális

Újabb olaszliszkai lincselők kaptak milliós kártérítést

A pénz a Szögi család számlájára kerül.
bíróság ítélet

Eddig négy olaszliszkai lincselőnek ítélt meg milliós kártérítést a strasbourgi bíróság. H. Dezső korábban a rossz börtönkörülmények miatt indított pert a magyar állam ellen, és ötmilliós kártérítést kapott, ám a pénzt nem tarthatta meg, az a Szögi család számlájára került.

Múlt héten aztán a hatodrendű vádlott, F. Györgynek négy és fél milliót, a harmadrendű vádlottnak, Sz. Andrásnak közel másfél milliót, míg a hetedrendű J. Gusztávnak valamivel több, mint félmilliót ítéltek meg, ugyanezen okból. Ők azonban szintén nem juthatnak hozzá a pénzhez, ezeket az összegeket is zárolják ugyanis, és Szögi Lajos özvegyének és árváinak utalják át, várhatóan néhány héten belül – tudta meg a Bors.

A Szögi családnak négy évvel ezelőtt 46 millió forintos kártérítést ítéltek meg, melyet a lincselőknek kellett volna megfizetniük. Ez azonban képtelenségnek tűnt, egészen addig, míg ifjabb H. Dezső nem kapott kártérítést.

Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, a megítélt összegből a végrehajtónak, a minisztérium­nak és a végrehajtói karnak is járna átalánydíj, ám ebben az esetben erről mindenki lemondott, így a hatmillió forint teljes egészében Szögiékhez kerül. 

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top