Aktuális

Hónapokig eltarthat, mire megtalálják a Hableány utolsó áldozatát

A család elkeseredetten várja, hogy végre megtalálják a szerettüket.

Hetek óta elkeseredetten várja a Hableány utolsó dél-koreai áldozatának családja, hogy végre közöljék velük, megtalálták a rokonukat – írja a Blikk.

A család a baleset óta Budapesten tartózkodik, és nem mennek sehová, itt akarnak lenni, ha azonosítani kell a szerettüket.

Minden egyes alkalommal, amikor meghallják, hogy egy eltűnt ember nyomára bukkantak, azért imádkoznak, hogy értesítsék őket a rendőrök. Reménykednek, és egyszerre kétségbe is vannak esve

– mondta az ázsiai Hankook Ilbo napilapnak egy koreai fogorvos, aki szoros kapcsolatot alakított ki a tragédia miatt Magyarországon lévő koreaiakkal.

A Blikk úgy tudja, nemrég újabb koreai búvárok érkeztek hazánkba, hogy segítsék a keresésben a magyar hatóságokat. A rendőrség továbbra is folytatja a kutatást a Duna 215 kilométeres szakaszán. A keresést addig nem adják fel, amíg reális esély van arra, hogy megtalálják az utolsó áldozatot. Ez akár hosszú hónapokig is eltarthat.

A Hableány sétahajó május 29-én 21.05-kor a Margit híd közelében hét másodperc alatt süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet.

A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, a többiek meghaltak. Mostanáig 27 áldozat holtteste került elő, már csak egyetlen embert keresnek.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top