Aktuális

Kiszivárgott a titkos egyezség: műhiba okozhatta Neil Armstrong halálát?

Az első Holdra lépő ember családjának 6 milliót fizetett a kórház.

Egy amerikai kórház titokban 6 millió dollárt fizetett Neil Armstrong, a Holdra elsőként lépő ember családjának. A kórház így akarta megakadályozni, hogy a nyilvánosságra kerüljenek azok a vádak, amelyek szerint Armstrong halálát a műtétje utáni nem megfelelő ellátás okozta – írja a Guardian.

Neil Armstrong 2012-ben került kórházba, ahol bypassműtétet hajtottak végre rajta. Bár az operáció sikerült, végzetes kimenetelű komplikációk léptek fel. Az asztronauta két fia, Mark és Rick szerint apjuk halála a kórház hibájából következett be.

Neil Armstrong egy földi szimulátorban 1969. június 24-én (Fotó: Flickr/Project Apollo Archive)

Az ohiói Mercy Health-Fairfield Kórház a felelősségét nem ismerte el, szerintük megfelelő ellátást nyújtottak, de a nyilvánosságtól tartva fizettek a családnak.

A titkos egyezséget 2014-ben kötötték, és Armstrong 10 rokona kapott a pénzből. 5,2 millió dolláron az űrhajós két fia osztozott, két testvére 250-250 ezer dollár kapott. Az asztronauta hat unokájának 24-24 ezer dollárt fizetett a kórház, az ügyvédi díjak pedig 160 ezer dollárra rúgtak. Armstrong felesége, Carol is részt vett a megállapodás kidolgozásában, de egyetlen fillért sem kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top