Aktuális

Kiderült, mennyibe került Kenderesi szabadsága

A szexuális zaklatással vádolt úszó már be is fizette a kiszabott büntetést, ha minden igaz, csütörtökön térhet haza Magyarországra.

Ahogy arról az nlc is beszámolt, Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint csütörtökön térhet haza Kenderesi Tamás olimpiai harmadik helyezett úszónk.

kenderesi

Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

A dél-koreai vizes vb-n részt vevő Kenderesit vasárnap hajnalban tartóztatták le egy kvangdzsui szórakozóhelyen, miután egy fiatal lány szexuális zaklatás miatt feljelentette a rendőrségen. Az úszó elismerte, hogy hozzáért a lány fenekéhez, és elnézést kért, de azt tagadta, hogy zaklatást követett volna el. Helyzetét tovább rontotta, hogy sem papírok, sem akkreditációs kártya nem volt nála; valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek, a vizsgálat ideje alatt nem hagyhatja el az országot.

A kvangdzsui ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy Kenderesit hárommillió koreai wonra (kb. 720-730 ezer forintra) büntessék szexuális zaklatás miatt – írja az Index. Az ügyészség közlése szerint a sportoló már be is fizette a büntetést, és kérte, hogy engedjék haza Magyarországra. Az ügyben a dél-koreai bíróság dönt; amennyiben kisebb lesz a pénzbüntetés összege, a különbözetet visszatérítik az úszónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top