Sztárok

Hazatérhet Magyarországra a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás

A magyar úszók szövetségi kapitánya szerint az olimpiai bronzérmes sportoló csütörtökön érhet Magyarországra.

Ahogy arról korábban az nlc is beszámolt, a dél-koreai vizes világbajnokság ideje alatt szexuális zaklatással vádolták meg Kenderesi Tamás úszót. A 22 éves sportolót vasárnap kora reggel vették őrizetbe. A dél-koreai rendőrség vádelemést javasolt az ügyben, Kenderesi felajánlotta, hogy hajlandó letétbe helyezni a bírság összegét is, ha hazaengedik.

Kenderesi Tamás a dél-koreai Kvangdzsuban, a 200 méteres pillangóúszás előfutamában (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Most a hvg.hu azt írja, az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba úgy tudja, Kenderesit valóban pénzbüntetésre ítélték, miután egy 18 éves koreai nő feljelentette szexuális zaklatásért. 

Kenderesi Tamás tagadja az ellene felhozott vádakat, de úgy fogalmazott, egy meggondolatlan mozdulatot követően „hozzáért” a koreai nő fenekéhez. Ezt nyilatkozta az úszó az üggyel kapcsolatban:

Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom.

 

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top