Sztárok

Úszóelnök: nem ússza meg Kenderesi!

Wladár Sándor mindenképpen fegyelmi bizottság elé állítaná a szexuális zaklatással vádolt úszót.

Kedden hazaérkeztek Budapestre a kvangdzsui vizes világbajnokságon szereplő magyar sportolók, akik ötödikként végeztek az országok összesített éremtáblázatán.

A szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás azonban nem tarthatott velük. Az úszót óvadék ellenében engedte el a dél-koreai hatóság, várhatóan holnap utazhat haza, és itthon várhatja meg a bíróság ítéletét, amely valószínűleg pénzbírság lesz.

Wladár Sán­dor, a Magyar Úszószövetség elnöke mindenképpen megbüntetné Kenderesit.

„Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom! Azt viszont nem tudom, milyen büntetésre számíthat. Erről a bizottság határoz majd a koreai jegyzőkönyv és az úszó vallomása alapján”

– mondta az úszószövetség elnöke a Borsnak.

Wladár Sándor azt is kijelentette, hogy a szövetség sem az óvadékot, sem az esetleges büntetést nem fogja az úszó helyett kifizetni.

Sós Csaba szövetségi kapitány megengedőbben fogalmazott az ügyben. Szerinte Kenderesire szüksége van a magyar úszósportnak, még ha nagy hülyeséget csinált is. „Benne van az érem a tokiói olimpián, így semmi esetre sem engedem el a kezét.”

A szövetségi kapitány szerint Dél-Koreában is csak pénzbüntetésre ítélik a magyar úszót, vagyis „alig történt valami”. Sós Csaba nem hiszi, hogy a fegyelmi bizottság eltiltaná Kenderesit, ha mégis, legfeljebb pár versenyről van edzőtáborból fog hiányozni.

A magyar úszót azután gyanúsították meg szexuális zaklatással, hogy egy kvangdzsui szórakozóhelyen egy 18 éves lány kihívta a rendőröket, mert Kenderesi állítólag zaklatta. Az úszó elismerte, hogy hozzáért egy ott dolgozó táncoslány fenekéhez, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítja.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top