Aktuális

Kis híján meghalt egy tanárnő a diákjai ostoba vicce miatt

A kiskamaszok nem akartak komolyan ártani rajztanárnőjüknek, meggondolatlanságuk mégis kis híján a nő életébe került.

Bár a hatóságok nem hozták nyilvánosságra a kiskorú tettesek nevét, annyi kiderült, hogy a „diákcsínyt”, mely kis híján egy amerikai általános iskolai tanárnő életét követelte, két 12 éves fiú és egy 13 éves lány követte el. A Columbus City Schools diákjai tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy a tanárnő, név szerint Mrs. Woods, súlyosan allergiás a banánra (már csak azért is, mert a rajzterem ajtajára kifüggesztett felhívás mindenkit figyelmeztetett erre), mégis jó ötletnek gondolták, hogy éppen ezzel a gyümölccsel vicceljék őt meg.

A Scary Mommy cikkéből kiderült, a három diák először csak a terem ajtaját és a kilincset kente be banánnal, majd közvetlenül az után, hogy Mrs. Woods belépett a terembe, a „csínyt” még megfejelték azzal is, hogy a maradékkal megdobálták a tanárnőt. Innentől kezdve a katasztrófa gyakorlatilag már elkerülhetetlen volt: a súlyosan allergiás tanárnő alig pár perc múlva allergiás rohamot kapott, és bár vészhelyzet esetére volt nála epinephrine hatóanyagú injekció, a durva rohamon az sem tudott segíteni.

diákcsíny életveszély allergia

Kép forrása: Scary Mommy

A második injekciót követően a tanárnő légútjai kezdtek elzáródni: ez volt az a pillanat, mikor az iskola biztonsági személyzete riasztotta a mentőket. Mrs. Woods az életét a gyorsan kiérkező mentőknek és a szakszerű ellátásnak köszönheti. A Scary Mommy idézi azt a biztonsági őrt, aki az eset idején hívta a mentőket. A férfi elmondta, az iskolában mindenki tudott Mrs. Woods banánallergiájáról, beleértve a csínyt elkövető három diákját is. „Pontosan tudniuk kellett, mekkora bajt okoznak majd a tettükkel, épp ezért a magam részéről a lehető legszigorúbb büntetést adtam volna nekik. Amit csináltak, felér egy gyilkossági kísérlettel” – tette hozzá az őr.

diákcsíny életveszély allergia

Figyelmeztették a diákokat az ajtón, hogy a tanárnő súlyosan allergiás – Kép forrása: Scary Mommy

Az esetet követően mindhárom elkövető szigorú büntetést kapott: a helyi fiatalkorúak bírósága felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rájuk. Az elmúlt években egyébként messze nem ez volt az első és egyetlen atrocitás, amely a tanárokat érte a Columbus City Schools iskoláiban. Az ABC6 tudósításából kiderült, hogy 2017-ben például 65 ehhez hasonló eset történt, ami a 2016-os adatoknak közel háromszorosa.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top