Aktuális

Tovább csúszik a 3-as metró felújítása

Nem valószínű, hogy jövő őszre elkészül a déli szakasz...

Három hónapot csúszott a 3-as metró északi szakaszának felújítása és úgy tűnik, a déli szakasz is legalább ennyit késik majd – értesült az Mfor. A lap úgy tudja, a felújítás csupán egy műszakban folyik, a kivitelező munkásai általában reggel 7 és és délután 5 között dolgoznak.

Bár Tarlós István az északi szakasz átadásakor még azt mondta, a déli szakasz 2020 harmadik negyedévére újul meg, a BKV az Mfor-nak úgy nyilatkozott: „a megújult déli szakasz átadása 2020 végén várható”. A déli szakasz bontása során több helyen is találtak azbesztet, a BKV szerint pedig azbesztmentesítési munkálatok befolyásolhatják a szerződéses határidőt.

metrópótló

Metrópótló busz a Nagyvárad téri metrómegállónál
(MTI/Balogh Zoltán)

Az északi szakasz buszpótlása, illetve a hétvégi és esti teljes vonali pótlás tavaly 4,5 milliárd forint többletkiadást jelentett BKV-nak, miközben a metró részleges leállása miatt 1,4 milliárdot takarítottak meg. Az idei üzleti terv szerint a metrópótlás 216,3 millió forinttal kerül többe, mint tavaly.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top