Aktuális

Magyarország az uniós „halálutak” élmezőnyében

Több mint kétszer annyian haltak meg nálunk az utakon, mint a legbiztonságosabb országban.

Magyarország úthálózata a hatodik legrosszabb az Európai Unióban, ami a közúti baleseteket illeti: 2018-ban egymillió lakosra 64 közúti haláleset jutott – írja a Pénzcentrum.

Az egyes tagországok között óriási eltérések tapasztalhatóak, hazánkban arányosan 2,3-szor többen haltak meg tavaly közúti balesetben, mint a lista szerint legbiztonságosabb Egyesült Királyságban.

Már augusztusban is több halálos baleset történt, a hónap elején például egy motoros vesztette életét az Üllői úton (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Nálunk csak öt ország teljesített rosszabbul: a legveszélyesebb a helyzet Romániában, ahol egymillió emberre 96 közúti haláleset jut, ezt követi Bulgária (88), Lettország (78), Horvátország (77) és Lengyelország (76).

Az Egyesült Királyság után (egymillió lakosra 28 haláleset) Dánia (31), Írország (31), Hollandia (31) és Svédország (32) következnek a legbiztonságosabb országok listáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top