Aktuális

Két évre is lezárhatják a Lánchidat és a Váralagutat

Elvileg még idén ősszel kezdődik a felújítás, hogy a gyakorlatban mikor, az már kérdéses.

Két évig is eltarthat a Lánchíd és a Váralagút felújítása, sőt, a munkálatok a hármas metró középső szakaszának rekonstrukciójával is összecsúszhatnak – írja az Mfor.

A portálnak nyilatkozó, névtelen forrás szerint nem tartható a lezárás kormányhatározatban rögzített 18 hónapos határideje. A forgalomkorlátozás legalább két évig tart majd, akkor is, ha éjjel-nappal és hétvégén is dolgoznak majd a rekonstrukción, ehhez azonban valószínűleg nem lesz elég munkás.

Lánchíd

(iStock)

Az eredetileg tervezett járdaszélesítésről azonban már lemondott a városvezetés, mivel ahhoz a láncokat is jelentősen meg kellett volna erősíteni, ami több munkát és jelentősen magasabb költségeket jelentett volna.

A BKK ütemterve szerint a hídrekonstrukció idén ősszel kezdődne, ám valószínűleg ez nem valósul meg, mivel a kivitelezői tenderkiírás határidejét augusztus 21-ig kitolták, a döntéshozatal pedig hónapokig is eltarthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top