nlc.hu
Aktuális

Közlekedés a Lánchíd felújítása idején

Közlekedési káosz jöhet a Lánchíd felújítása miatt

A 3-as metró felújítása és ingyenes parkolás miatt borítékolható a közlekedi káosz a belvárosban a Lánchíd felújítása miatt.
Lánchíd

Újabb dugókat és közlekedési káoszt hozhat a fővárosban a Lánchíd másfél éves lezárása a Budapesti Autósok Közössége szerint.

Az RTL Híradó riportja szerint ha elkezdődik a híd felújítása, a kocsiknak biztosan tilos lesz felhajtaniuk, ezért az autósoknak új útvonalakat kell keresniük. Ez azonban nem lesz egyszerű.

A 3-as metró felújítása miatt kialakított ideiglenes buszsávok, valamint az ingyenes parkolás mellett egy teljes híd kiesése újabb gondokat okoz majd a fővárosi közlekedésben. Ráadásul az autósoknak nem sok alternatívájuk marad, ha a belvárosba mennek, mindenhol káoszba botlanak.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, a hidat teljesen le kell zárni a beruházás idejére, de a villamosok biztosan járnak majd a hídfők alatt. A BKK egyelőre nem tudta megmondani, a buszok közlekedhetnek-e a Lánchídon a felújítás alatt, erről majd a kivitelező dönt.

A felújítás várhatóan február végén kezdődik.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter)

Érdekességek a Lánchídról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top