Aktuális

Elismerte a magyar olimpikon, hogy nyelvvizsga-bizonyítványt hamisított

Azt mondja, vállalja a felelősséget a hibáért, amit elkövetett.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Pécsi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy élsportoló ellen, aki diplomájának megszerzése érdekében hamis nyelvvizsga-bizonyítványt nyújtott be. A férfi a Pécsi Tudományegyetemen végzett 2010-ben, diplomáját azonban nem tudta átvenni, nyelvvizsgával ugyanis nem rendelkezett. Bár többször is megpróbált nyelvvizsgát tenni, ez nem sikerült neki, ezért elhatározta, hogy hamis nyelvvizsga-bizonyítványt csináltat. 2019 áprilisában az egyetem tanulmányi osztályán le is adta a bizonyítványt, ám annak ellenőrzése során megállapították, hogy hamis.

A HVG kiderítette, hogy az ügy főszereplője nem más, mint Bor Barna háromszolos olimpikon cselgáncsozó.

Bor Barna cselgáncsozó

Bor Barna cselgáncsozó (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A sportoló a Nemzeti Sportnak elismerte, hogy valóban ő követte el e csalást.

„A szóbeli vizsgám megvolt, az írásbeli sajnos nem jött össze, pedig sokszor próbálkoztam vele. Nagyon el voltam keseredve, ezért hoztam egy rossz döntést, amit nem kellett volna. De emberek vagyunk, hibázunk, és én most vállalom is a hibámért a felelősséget” – fogalmazott.

A cselgáncsozó tettéért pénzbírságot kapott.

„A végzést megkaptam az ügyészségtől, a pénzbírságot befizetem, valóban nem szép történet, de az én ügyem” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top