Aktuális

Itt a lista Magyarország legnagyobb adósairól – ismerős nevek is vannak rajta

Az átlagos adóhiány csaknem 195 millió forint volt.

Az adóhivatal összesen 101 adózóval szemben állapított meg jelentős összegű adóhiányt 2019 második negyedévében. Ez magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forint fölötti adótartozást jelent.

Az adóslistán 50 magánszemély, 50 gazdasági társaság és egy szociális szövetkezet szerepel. A legnagyobb adós a fegyverneki Simplex-Service Kutatás-fejlesztési és Szolgáltató Kft. A cég neve ötször is szerepel a listán, összesen több mint 1,6 milliárd forint adóhiánnyal és 3,4 milliárd bírsággal, illetve késedelmi pótlékkal –írja a Napi.hu.

Két magánszemély van a tíz legnagyobb adós között: a magyarországi bejelentett lakcím nélküli Jagodity Zsuzsanna 633 millióval, valamint a százhalombattai Pálnok Gáspár 452 milliós adótartozással.

A NAV közzétette azok névsorát is, akik több mint fél éve 10 millió forintnál többel tartoznak. Köztük van a „Frabato ősi mágus” néven tevékenykedő Fischl András, Dobrai Sándorné (azaz Bróker Marcsi), a plasztikai sebész Seffer István és az egykori labdarúgó-játékvezető, Saskőy Szabolcs.

Szintén a listán szerepel Volkova Ekaterina, aki Góczi Katerina néven korábban divattervezőként volt ismert, valamint Vrbovszki Viktor egykori fideszes önkormányzati képviselő és felesége, akik Magyarországon nem törzskönyvezett potencianövelők és fogyasztószerek árusítása miatt álltak bíróság elé.

(Illusztráció: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top