Aktuális

Közleményben nyugtatja a rendőrség az embereket a Zöldlomb utcai családi tragédia után

Mindenkit arra biztatnak, ha baj van, hívja a 112-es segélyhívót, és a rendőrök intézkedni fognak.

Közleményben nyugtatja a Zöldlomb utcai gyilkosság után a rendőrség az embereket, hogy minden bejelentésre reagálnak.

Mint írják: „Akit fenyegetnek, bántalmaznak, zaklatnak, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón! Az is hívja a rendőrséget, akinek másvalakivel kapcsolatban van ilyenről tudomása! A rendőrök intézkedni fognak.”

A Police.hu-n megjelent közleményben az is olvasható, hogy aki úgy érzi, bejelentésével kapcsolatban a rendőrök nem jártak el megfelelően, jelezze az illetékes rendőrkapitányságon. „A parancsnok ki fogja vizsgálni az esetet, és megteszi a szükséges intézkedéseket akár a családon belüli erőszak, akár a mulasztást elkövető rendőrrel szemben” – áll a közleményben. A rendőrség szerint nem lehet egyetlen hibás intézkedés alapján az egész testület munkáját megítélni.

Mi is beszámoltunk arról, hogy fegyelmi eljárás indult a Tevékenységirányítási Központ ügyeletese ellen, amiért egy bejelentés után nem küldött járőröket a helyszínre. Pedig egy nő jelezte a segélyhívón, hogy furcsa hangokat hallott a szomszédból, és egész nap nem látta a családot.

Az eddigi adatok szerint a Zöldlomb utcai lakásban egy 35 éves apa végzett négyéves gyermekével és annak 31 éves anyjával, majd öngyilkos lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top