Aktuális

Vádat emelnek a kocsiból nemi szervét mutogató katona ellen

Lefokozták, és felfüggesztett börtönt indítványoznak ellene.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat egy tiszthelyettessel szemben a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsánál.

A vádirat szerint a hivatásos őrmester 2018 decembere és 2019 januárja között több Komárom-Esztergom megyei településen személygépkocsival közlekedve megállt az utcán gyalogosan közlekedő sértettek mellett.

Az elkövető a lehúzott ablakon keresztül az autótól karnyújtásnyira tartózkodó sértetteket megszólította, és útbaigazítást kért tőlük, miközben nemi szervét mutatva azon önkielégítő mozdulatokat végzett.

A katona a mintegy két hónap leforgása alatt nemi vágyának kielégítése céljából két fiatalkorú, valamint négy felnőttkorú – köztük egy várandós – nő előtt mutogatta magát szeméremsértő módon.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a katonát, aki beismerte tetteit.

A 2018. július 1. napjától hatályos büntetőeljárási szabályok alapján az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és – mivel méltatlanná vált rendfokozat viselésére – katonai büntetésként lefokozást szabjon ki a vádlottal szemben.

(via)

(Kiemelt kép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top