Aktuális

Tűzfalról leomló téglák rongáltak meg egy parkoló autót Terézvárosban

A járműben 700 ezer forintos kár keletkezett.
romos téglafal

Egy terézvárosi társasház tűzfaláról leomló téglák egy utcán parkoló autóba csapódtak. Csak a szerencsén múlt, hogy épp nem járt arra senki, így legalább személyi sérülés nem történt – számolt be róla az RTL Híradója.

A tulajdonos a hírműsornak elmondta: nyaralásán kapta a telefont a rendőrségtől, hogy járművét a lepotyogó téglák súlyosan megrongálták. A autóban 700 ezer forintos kár keletkezett.

A baleset után a veszélyes homlokzatot a tűzoltók leverték. A Katasztrófavédelem elárulta: idén már 61 alkalommal riasztották őket hasonló életveszély miatt. Hozzátették: minden esetben a társasháznak kell gondoskodnia az életveszély megszüntetéséről. Ha káreset történik, azt az épület biztosítása fedezheti, ám hogy hány százalékban, azt esete válogatja.

Ha az épületre figyelmeztető táblát helyeztek ki, akkor a társasház részben mentesülhet a felelősség alól.  Éppen ezért érdemes odafigyelnünk, hogy hová parkolunk.

(A nyitókép illusztráció. Forrás: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top