Aktuális

Tömegverekedés Ráckevén: megszólalt egy résztvevő, akit vascsővel vertek fejbe

Jelenleg rendőrök tartják fenn a városban a rendet.

Mi is megírtuk, hogy kisebb háború dúlt Ráckevén, miután két család – összesen 70 ember – vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával egymásnak esett csütörtök este. A bejelentők lövéseket is hallottak, kiszállt a TEK, a mentők pedig több sérültet szállítottak kórházba.

Az incidens egyik résztvevője most a Borsnak beszélt a történtekről. Sándornak egy vascsővel beverték a fejét, már kiengedték a kórházból, egy kötéssel a fején nyilatkozott. Ő tagadja, hogy kábítószer állt a vita hátterében, szerinte csak egy öngyújtó miatt pattant ki a verekedés. Az unokatestvére tüzet kért egy, az utcában élő huszonéves férfitól és két társától, de válaszul leütötték.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai 2019. augusztus 29-én Ráckevén, a Bercsényi utcában ahol lövöldözés volt. Többen is bejelentették, hogy két család között veszekedés tört ki, amely tettlegességig fajult (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A családok nem békültek ki, ezért három-négy embert kijelöltek, hogy megverekedjenek egymással. Az egyik társaság azonban nem jelent meg, ezért tört ki a botrány. Az incidens legsúlyosabb sérültje Sándor nagybátyja volt, akit vasvillával szemből fejen szúrtak, és még mindig életveszélyes állapotban van. Sándor is akkor sérült meg, amikor leszúrt családtagját próbálta védeni.

Több forrás szerint viszont öngyújtó helyett kábítószer áll a konfliktus hátterében. Az egyik családból valaki drogot adott el a másik család tagjának, a szertől azonban az illető rosszul lett. Ennek megtorlásaként bántalmaztak valakit, és ez robbantotta ki a véres konfliktust.

Ráckeve alpolgármestere, Vereckei Zoltán is nyíltan beszélt a településen uralkoldó állapotokról. Mint mondta: „A drogfogyasztás már régi probléma Pokolhegyen. Annyira, hogy egy évvel ezelőtt az önkormányzatnál létrehoztunk egy drogprevenciós bizottságot.”

A bandaháború miatt K. Zoltán 53 éves, Sz. Richárd 26 éves, J. Ferenc 19 éves, K. András 52 éves, valamint K. József 25 éves ráckevei lakosokat elfogták, majd előállították a rendőrök. K. Zoltán 53 éves ráckevei lakost életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt őrizetbe vette és előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is nyomozás indult, és szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Jelenleg erős rendőri jelenléttel tartják fenn a rendet a városban, az érintett környékre csak az ott élők mehetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top