Aktuális

Olasz maffiózót fogtak Budapesten

Az 50 éves férfit 13 és fél év szabadságvesztésre ítélték hazájában, de ő elrejtőzött a hatóságok elől.

Az olasz bíróság bűnszövetség létrehozása, pénzmosás, csalás, orgazdaság, illetve kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt ítélt jogerősen 13 és fél év végrehajtandó szabadságvesztésre egy férfit, aki azonban megszökött a hatóságok elől. A nemzetközi elfogatóparanccsal körözött személy évek óta bujkált ismeretlen helyen – számolt be a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztály rendőreinek tudomására jutott, hogy a most 50 éves férfi Magyarországon rejtőzködhet. A KR NNI nyomozói felvették a kapcsolatot az Olasz Állami Rendőrség Speciális Operatív Szolgálat munkatársaival, és a nemzetközi együttműködés eredményeképpen beazonosították a keresett személyt, illetve tartózkodási helyét.

A KR NNI felkérésére a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársai 2019. szeptember 5-én Budapesten, a 8. kerületben elfogták a körözött férfit. Kiadásáról Olaszországnak a későbbiekben dönt a bíróság.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Mihádák Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top