Aktuális

Ez gyors volt: megszületett az ítélet a mentősök autóit megrongálók ügyében

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé a két brit fiatalembert.

Múlt pénteken a Markó utcai mentőpalota előtt valaki megrongálta a mentődolgozók hat járművét. A rendőrség nyomozást rendelt el, hétfőn pedig el is fogtak egy brit férfit. Az ügyészség most közölte, hogy két ittas fiatal volt a rongáló, akiket a kerületi ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított, és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélt.

A vád szerint két 20 éves brit állampolgár 2019. szeptember 7-én a hajnali órákban egy társasággal, ittas állapotban, kiabálva haladt az V. kerületi Markó utcában, a mentőpalota előtt.

Az utcán parkoltak a mentőállomáson szolgálatot teljesítő mentősök járművei. A két férfi a parkoló kocsikra felmászott, és végiggyalogolt rajtuk. Az autók motorháztetői, tetői és csomagtartói behorpadtak, ezzel a kocsikban 220 ezer és 1,1 millió forint közötti kárt okoztak. A rendőrség a két férfit azonosította és őrizetbe vette.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottakat rongálás bűntette és többrendbeli rongálás vétsége miatt a cselekménytől számított 5 napon belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki a vád szerint, és mindkettőjüket 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top