Aktuális

Keddre ideér a hidegfront

A hétvégén sok napsütés és 20-25 fok körüli csúcshőmérséklet várható, aztán a jövő héten megjön az eső és a lehűlés.

Szombaton délelőtt, illetve az ország déli felén még kora délután is szakadozott felhősáv vonul át, ezt követően gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Összességében többórás napsütés várható. Elsősorban az Északi-középhegységben és a Duna–Tisza közén, kisebb eséllyel a nyugati határvidéken alakulhat ki néhol futó zápor. Az északi, északkeleti szél az ország középső sávját leszámítva megélénkül, a keleti megyékben napközben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, délen lesz a melegebb. Késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Még pár napig marad a napsütés (Fotó: pexels.com)

Vasárnap nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék sehol sem lesz. Éjszaka és délelőtt az Alpokalja, Őrség vidékén azonban felhősebb lehet az ég, de délutánra ott is kisüt a nap. A változó irányú, később délnyugati szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Hétfőn késő délutánig jórészt derült, napos, száraz időre számíthatunk, ezt követően viszont észak felől felhősödés kezdődik, és előbb északnyugaton, később az északi megyékben is kialakulhatnak záporok, esetleg zivatar. A délnyugati, nyugati szél az ország északkeleti felén megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Kedden hidegfront vonul át az országon. Közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, de délután észak felől már csökken a felhőzet. Szórványosan várható csapadék: leginkább keleten, északkeleten, valamint délnyugaton alakulhat ki eső, zápor, azonban csak utóbbi tájakon számíthatunk számottevő mennyiségre, és ott dörrenhet meg az ég is. Estére észak felől már szűnni kezd a csapadék, legtovább délnyugaton eshet. Az északnyugatira, északira forduló szél az északi, északkeleti megyékben megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között valószínű, az eloszlás azonban egyelőre bizonytalan.

Szerdán éjszaka az ország nagy részén csökken a felhőzet, napközben a felhőátvonulások mellett többórás napsütésre és legfeljebb egy-egy futó záporra számíthatunk. A déli határ közelében – jelentős bizonytalanság mellett – azonban felhős maradhat az ég, és akár több alkalommal is eleredhet az eső. Az északnyugati szelet az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben és a főváros térségében kísérhetik leginkább erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top