Aktuális

Újabb borzalmas állatkínzás: láncon tartotta a macskáit egy idős nő

Még a sokat tapasztalt állatvédőket is megdöbbentette az, amit a Baranya megyei házban tapasztaltak.

Brutális körülmények között tartotta két macskáját egy nyolcvanéves, kissé szenilis nő egy Baranya megyei településen – írja az Alfahír.

A macskákat a Cicamentő Angyalok nevű civil szervezet mentette meg. Az állatvédők egy Facebookon közzétett fotó alapján figyeltek fel az állatokra: a kép egy rendkívül rossz állapotban lévő macskáról készült, egy ólszerű helyen tartották láncra verve.

A szervezet Facebook-bejegyzésében azt írja: sok rossz állapotú, megkínzott állatot mentettek már, de ehhez hasonló tartási körülményeket még ők sem láttak. Az egyik cicát a lakásban, egy félméteres kötéllel a falhoz kötve találták, ahol annyi mozgástere volt, hogy le tudjon feküdni. A másik már elfekvő állapotban volt.

Gazdájuk nem értette mi a baj, mint mondta, tett a cica alá papírt, és az ötéves állat egész életét végig így töltötte. Végül sikerült elhozni mindkét macskát; mint kiderült, az idős asszonynál már tucatnyi állat pusztult el.

Az egyik macska ugyan megmenekült, de a rengeteg bolhacsípés miatt rendkívül rossz állapotban van. A másikat sajnos már nem tudták megmenteni.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top