Aktuális

„Részeg” darazsak támadtak a kisgyerekre

A helyi darazsak azután viselkedtek különösen agresszíven, hogy megdézsmálták az ősszel érő almákat, így „megrészegülve” az almabortól. Egy kisfiút például durván összecsíptek.

Az angliai Great Blakenham városában élő német darazsak alapvetően rovarokkal és hernyókkal táplálkoznak, ám az ősz beköszöntével valószínűleg belakmároztak a helyi almások terményeiből is. Ez vezethetett ahhoz, hogy a megszokottnál jóval agresszívebben viselkednek, és támadnak az emberekre.

A Borsonline többek között egy olyan esetről számolt be, amikor egy kétéves kisfiút 12 helyen csíptek meg a darazsak az egyik helyi játszótéren. Az anyukája pánikba esett, amikor a szokatlanul viselkedő darazsak megjelentek, akiknek csípései a megszokottnál jóval lassabban múltak el.

A játszótér közelében lévő darázsfészket azóta eltávolították, de a helyi hatóságok mindenkit arra figyelmeztetnek, ne dohányozzanak annak közelében, és ha nem muszáj, ne is ingereljék a darazsakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top