Aktuális

Az eltűnt magyar súlyemelő tisztázta, nem is tűnt el

Magát Krisztina megszólalt, feldúlta az ügy.

„Nem tűntem el. Mindenki aggódva keres, a rokonaim is, hogy hova lettem, mi történt velem. A szövetség természetesen tudott arról, hogy nem utazom a vb-re, jeleztem, sérült vagyok, a szövetségi kapitánnyal viszont nem beszéltem.”

Ezt nyilatkozta Magát Krisztina a Blikknek, miután a sajtót bejárta a hír, hogy eltűnt, mivel nem érkezett meg a thaiföldi világbajnokságra. A repülőjegye is megvolt, a szövetségi kapitány azonban hiába várta a helyszínen, Pattayában. A helyzetet bonyolította, hogy a Nemzeti Sport megírta, Magát pozitív doppingmintát adott szeptemberben.

Magát Krisztina (fotó: MTI / EPA / Robert Ghement)

Az eltűnés ügyét nem sokkal később Magát Krisztina és a súlyemelő-szövetség is tisztázta. Indoklásuk szerint Magátnak térdsérülése volt, ezért nem is akart elutazni Thaiföldre. A most először megszólaló sportolót megviselte az ügy. A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Dobos Imre ugyanakkor azt nyilatkozta, Magát ügyében nincs megalapozott doppingvétség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top