640 kilométert futott, hogy utána még egy ultramaratont is teljesítsen

nlc | 2019. Szeptember 23.
A 35 éves futó szandálban futott a verseny rajtjáig, hogy több problémára is felhívja a figyelmet.

Tony Russ a 160 kilométeres távot jelentő Mogollon Monster előtt több mint 640 kilométert tett meg szandálban – írja a 24.hu. A 35 éves sportoló célja ezzel az volt, hogy több problémára is felhívja a figyelmet. Többek között a Mexikóban elharapódzott erőszakos bűncselekmények és az Egyesült Államokból érkező gyűlöletbeszéd ellen futott, és az általa képviselt ügyek mindegyikében összegyűjtött legalább ezer dollárt.

Úgy tervezte, hogy mindössze 13 nap alatt teljesíti a 640 kilométeres távot az ultramaraton rajtja előtt – ehhez naponta 80 kilométert kellett megtennie. Ez majdnem veszélybe került, amikor éppen a születésnapján egy kanyonban eltévedt, és kezdett rásötétedni.

„Kifogytam a vízből, mindenhol óriási sziklák vettek körbe, én pedig nem vittem magammal fejlámpát. Azon gondolkodtam, micsoda születésnap, amikor azt vettem észre, hogy egy fénylő valami tart felém. Tudtam, hogy nem a csapatom, de akkor a férfi megszólított” – mesélte a Runners’s Worldnek Tony Russ.

Az eltévedt sportolót megtaláló férfi egyébként egy ismerőse volt, aki a szülinapi találkozójára érkezett, de amikor látta, hogy még nem érkezett meg, keresésére indult.

A futó végül fájó lábbal ugyan, de elérte a Mogollon Monster rajtját. Egy ideig még vezetett a több mint száz induló között, majd fokozatosan esett vissza. A verseny közben pihenőt tartott, aludt közben pár órát, és végül 30 óra 31 perc és 6 másodperc alatt teljesítette a távot, és ezzel a 35. lett.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version