Aktuális

Hosszú évek óta él orrfacsaró bűzben a szolnoki férfi

Már köhögőrohamai is vannak a légszennyezéstől.

Hosszú évek óta él irdatlan bűzben egy szolnoki férfi, akinek a szomszédja dízelmotorral működő autókkal foglalkozik. Olyan szagok terjednek az udvarában, mintha kigyulladt volna egy olajsütő, és szellőztetni sem lehet tőle. Az idős férfinak egészségügyi problémái is lettek a légszennyezéstől – írta meg a Szoljon.hu.

Képünk illusztráció / Forrás: iStock

Az úr már mindenhova fordult az elmúlt több mint tíz évben, de senki nem tudott segíteni.  Amikor a 79 éves férfi szomszédja ideköltözött, folyton gázszagot érzett. Kiderült, a szomszéd a ház fala mellett töltötte a palackból a járművekbe a gázt. „Most három dízelmotoros teherautója és több személygépkocsija van, innen az égett olajszag” – panaszolta el a férfi a lapnak.

Az úr szellőztetni sem tud a szagtól, és már köhögési rohamai is voltak.  „El is mentem a tüdőgondozóba, ahol kiutaltak nekem egy inhaláló készüléket” – mondta a férfi.

A Szoljon megkereste a helyi önkormányzatot, ahonnan azt a választ kapták, hogy a bűzzel járó tevékenység problémájával a területi környezetvédelmi hatósághoz vagy a járási környezetvédelmi hatósághoz lehet fordulni. A megyei kormányhivataltól pedig megtudták, hogy levegőtisztaság-védelmi ügyben az elsőfokú jogkört a területi környezetvédelmi hatóság gyakorolja. A levegő védelméről szóló kormányrendelet kimondja: tilos a légszennyezés, (…) valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezettséget okoz. A környezetvédelmi hatóság a jogsértő tevékenység megszüntetésére és a mulasztás pótlására való kötelezéssel egyidejűleg levegőtisztaság-védelmi bírságot szabhat ki.

A lap által megkérdezett ügyvéd szerint a férfi bírósághoz fordulhat,  ha a szomszéd zavaró magatartása több mint egy éve tart. Ilyenkor ugyanis a jegyző már nem illetékes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top