Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Eltörte csecsemője karját, majd élettársát is bántalmazta az ötvöskónyi férfi

Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérte az erőszaktevőre.

A Nagyatádi Járási Ügyészség minősített testi sértés, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal az Ötvöskónyiban élő, 42 éves férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta 6 hónapos csecsemőjét és a gyermek védelmére kelő élettársát.

A vádlott és áldozata 2016 óta éltek együtt, közösen nevelték a nő három kiskorú gyermekét, majd 2018-ban közös fiuk született.

A vádlott a kicsit „sírása miatt” többször bántalmazta úgy, hogy 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A gyermek édesanyja a bántalmazásokkal szemben minden esetben tiltakozott, igyekezett védelemzeni a csecsemőt, ilyenkor a vádlott őt is megütötte, sőt előfordult olyan eset is, hogy a vádlott a gyermeket az anyja karjában bántalmazta.

2019 áprilisában a vádlott és családja Dalmandon tartózkodott, amikor az édesanyát telefonon hívták, ezért gyermekét odaadta a vádlottnak.

A gyermek azonban a vádlottnál sírni kezdett, aki ekkor megragadta és megfeszítette a csecsemő jobb felkarját, ami ettől roppanó hangot adott. A vádlott ezt hallva megijedt és nem bántotta tovább, de a gyermeknek a bántalmazás következtében a jobb felkarcsontja eltört.

A gyermek sérüléseit néhány nappal később a helyi családsegítő észlelte egy látogatás alkalmával, és nyomban feljelentést tett a rendőrségen. A vádlottat ezt követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd a Nagyatádi Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását, míg a vádlott és élettársa által gondozott gyermekeket a családból kiemelték.

„Az ügyészség az eset óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetését.”

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top