nlc.hu
Aktuális
Keddtől igényelhető az új nyelvtanulási diákhitel

Keddtől igényelhető az új nyelvtanulási diákhitel

Akár 500 ezer forint is igényelhető, ami kamatmentessé válik, ha a diák sikeres nyelvvizsgát tesz.
nyelvvizsga bizonyítványok

Keddtől igényelhetik a felsőoktatási képzésben tanuló, a diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók a nyelvtanulási diákhitelt – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára.

Ezek a nyelvtanulási diákhitel legfontosabb jellemzői:

  • Egyösszegű kölcsön, melynek legkisebb összege 100 ezer, legmagasabb összege 500 ezer forint.
  • A hitel kamata 1,99 százalék, de abban a pillanatban, hogy a diák sikeres nyelvvizsgát tesz, a hitel kamatmentessé válik.
  • A hitel törlesztését a felvételét követő 12 hónap elteltével kell megkezdenie a hallgatóknak. A törlesztés futamideje minimum 1, maximum 5 év, a futamidő hosszáról a hallgató dönthet a hitel felvételekor.
  • Aktív és passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok is felvehetik.
  • Azok is igényelhetik, akik már befejezték tanulmányaikat, de nyelvvizsga hiányában nem kapták meg diplomájukat.
  • Bármikor ingyenesen előtörleszthető.

A diákok teljes szabadságot kapnak, nem számít, az általuk választott idegen nyelvet nyelviskolában vagy magántanárnál tanulják, a különórákkal semmilyen módon nem kell elszámolniuk, a lényeg, hogy megtanulják és használni is tudják azt.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója azt mondta: 2019. június végi adatok szerint 93 ezer olyan egyetemi és főiskolai alap- és osztatlan képzésben tanuló diák van, aki a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehette át diplomáját. Ez a hitel elsősorban nekik kíván segítséget nyújtani.

Hozzátette: az alap- és osztatlan képzésre idén felvett 60 ezer hallgató 69 százaléka rendelkezik csak a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával. Az új hitellel a többieket is szeretnék támogatni, hogy már egyetemi, főiskolai tanulmányaik során megszerezzék a diplomához szükséges nyelvvizsgát.

A hiteligénylés részletes feltételei megtalálhatók Diákhitel.hu oldalon.

(MTI)

(Kiemelt kép: (MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top