Aktuális

Életét adta a kishúgáért a 15 éves fiú

A floridai Khyler Edman egy betörőtől próbálta megvédeni ötéves testvérét. Egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a halálát.

A kishúgát védelmezve halt meg egy tizenöt éves floridai fiú múlt csütötökön – írja a 24.hu. A helyi sajtó beszámolói szerint a Charlotte megyei Port Charlotte-ban élő Khyler Edman egy betörőtől próbálta megvédeni az ötéves kislányt. Azt egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a halálát, a rendőrség szűkszavú közleményében csak annyi áll, hogy a bűncselekmény erőszakba torkollott, és a fiú a helyszínen életét vesztette.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A betörőt időközben elfogták. A rendőrséget néhány járókelő riasztotta azzal, hogy egy gyanúsan viselkedő sérült férfi kószál floridai város utcáin. Egy járőr kiment, hogy ellenőrizze a férfit, mire ő azonnal menekülőre fogta. A 27 éves Ryan Cole-t ennek ellenére sikerült előállítani, kezén és oldalán több szúrt sérülést találtak.

Khyler családja először azt kérte a rendőrségtől, hogy ne hozzák nyilvánosságra a nevüket, de később mégis úgy döntöttek, hogy a nyilvánosság elé állnak fiuk történetével. A család javára online adománygyűjtő oldalt is indítottak, amelyen két nap alatt több mint 23 ezer dollár (kb. hétmillió forint) gyűlt össze.

Cole-t egyelőre betöréssel és lopással vádolja a rendőrség, de a nyomozás továbbra is folyik, és újabb vádemelések is várhatók. A bűncselekmény elkövetésekor próbaidőn volt, korábban többször letartóztatták már kisebb bűncselekmények miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top