Aktuális

Lövöldözés volt egy finn iskolában, legalább egy ember meghalt, többen megsérültek

Egyes szemtanúk szerint a tettes lőfegyvert, mások szerint viszont kést vagy kardot használt. Meg nem erősített hírek szerint az iskola egyik diákja volt a támadó.

Legalább egy ember meghalt és tíz megsérült, amikor erőszakos támadás ért egy ideiglenesen egy bevásárlóközpontba költöztetett finn iskolát – írja a Helsinki Times híre alapján az Index.

Rendőrautók a Hermanni bevásárlóközpont előtt (Fotó: Hannu Rainamo / Lehtikuva / AFP )

A kelet-finnországban lévő Kupióban lévő Észak-savói Szakképző Iskolát azért költöztették a közeli Hermanni bevásárlóközpontba, mert az épületeit éppen felújítják. Az iskolába közel hatszáz diák jár, akiket ötven tanár oktat. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt, egyes szemtanúk szerint a tettes – aki meg nem erősített hírek szerint az egyik diák volt – lőfegyvert használt, mások szerint viszont karddal vagy késsel tört be egy osztályterembe.

A Russia Today úgy tudja, a rendőrség elfogta a támadót, letartóztatásakor fegyvert is használtak. A sérülteket, akik között legalább egy tanár is van, kórházba szállították, kettejük állapota kritikus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top