Aktuális

Kirabolta, majd hazakísérte az idős asszonyt egy bűnöző Budapesten

A nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfit elfogták.

Egy férfi 2019. szeptember 20-án este Újpest-központ metró aluljárónál követett egy idős asszonyt, egészen a villamosig. Amikor a nő leszállt a villamosról a férfi tovább követte, majd az Erkel Gyula utcában hátulról meglökte az asszonyt, aki elesett és elejtette a táskáját.

A férfi felkapta a táskát és elszaladt, majd pár perccel később visszament, felsegítette a földről az idős asszonyt, és hazakísérte. A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az újpesti rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, a 36 éves budapesti H. Gábort, és 2019. szeptember 27-én elfogatóparancsot adtak ki ellene.

H. Gábort egy nappal később, szeptember 28-án 2 órakor a Készenléti Rendőrség járőrei fogták el egy VIII. kerületi internetkávézónál, ahol a férfi az ablakot ütötte azért, mert alkoholos befolyásoltsága miatt nem akarták beengedni a kávézóba. Ekkor hívta az alkalmazott a rendőröket.

A rendőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, rablás, valamint testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az újpesti nyomozók előterjesztést tettek H. Gábor letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. szeptember 30-án elrendelt.

(via)

(Kiemelt kép: illusztráció, Profimédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top