Aktuális

Pizzafutárnak öltözve próbálta kifosztani a Vadász utcai ékszerüzletet

A rabló többször is rálőtt az ötödik kerületi bolt egyik tulajdonosára, de szerencsére nem találta el. Egy hónappal később kapcsolta le a TEK.

A Fővárosi Főügyészség többszörösen minősített rablás kísérlete miatt vádat emelt egy 48 éves férfi ellen, aki pizzafutárnak öltözve megpróbált fegyverrel kirabolni egy belvárosi ékszerüzletet – írja az ügyészség közleménye alapján az MTI.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A férfi 2018 decemberében fején bukósisakkal, a kezében pizzásdobozzal bekopogott a Vadász utcai ékszerüzletbe. Az ajtót nyitó eladót egy forgótáras pisztollyal a pincehelyiségbe kényszerítette, ahol épp ott volt a két üzlettulajdonos és egy vevő is. A rabló mindannyiukat megfenyegette, hogy ha nem engedelmeskednek, lelövi őket, majd átadott az eladónak egy sporttáskát, azzal, hogy pakolja bele az üzletben lévő órákat.

Az egyik tulajdonos ekkor rosszullétet színlelt, és arra kérte a férfit, hogy engedje vizet inni. A támadó először nemet mondott, sőt bántalmazta is a sértettet, de végül mégis kiengedte a konyhába. A sértett a lehetőséget kihasználva azonnal felszaladt a lépcsőn a földszinti üzlethelyiségbe. A rabló rálőtt, hogy megállítsa, de nem találta el.

A tulajdonos kimenekült az utcára és rendőrségért kiáltott. A rabló eközben a motorjához ment; a sértett próbálta megállítani, de a férfi ismét rálőtt, majd elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói egy hónapon belül azonosították a tettest, akit aztán a Terrorelhárítási Központ kommandósai el is fogtak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top