Aktuális

Fegyveres tinibandát kapcsolt le a rendőrség Budapesten

Jó családi hátterük ellenére egy hónap alatt nyolc helyszínen, több mint tíz embert támadtak meg a nyílt utcán.

Két, egyébként jó körülmények között élő fiatalt ért tetten a rendőrség december 11-én, miután a Gellérthegy és a Feneketlen-tó környékén gyalogosokat támadtak meg – írja az Index. Egyiküknél egy gáz riasztópisztoly volt, amit a rablások előtt a kő-papír-olló nevű játékkal sorsoltak ki egymás között.

A két fiú az arcát sállal takarta el, az áldozataiktól pedig az értékeiket követelték, mielőtt elmenekültek volna a helyszínről.

A rendőrök az első három eset után civil ruhás nyomozókat küldtek a környékre, így sikerült tetten érni a fiatal bűnözőket, igaz, mire kézre kerültek, még két további rablásra is sor került. 

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

A rendőrség tájékoztatása szerint egyébként az egyik alkalommal a fegyver is elsült, mivel az azt fogó fiú ujjai elgémberedtek a hidegtől. Szerencsére senki sem sérült meg, mielőtt a rendőröknek sikerült elfogniuk a két fiatalt, akik mindent beismertek, és megnevezték három társukat is, akiket korábban bevontak a rablásokba. 

A fiatalok 14-16 év közöttiek, náluk a rendőrök bicskát is találtak a már említett gáz riasztófegyver mellett. Egy hónap alatt 120 ezer forintot és műszaki cikkeket is raboltak, a pénzt jellemzően ételre, italra és cigarettára költötték. 

A BRFK fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja őket. Az öt fiúból négynek a letartóztatását kezdeményezte a rendőrség, az ötödik szabadlábon védekezhet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top