Aktuális

Hétvégén inkább ne akarj közlekedni Budapest belvárosában

Futóverseny és Nemzeti Vágta is lesz a hétvégén Budapesten.
behajtani tilos

Komoly forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten, mely az autósokat és a tömegközlekedőket is érinti.

A 12. Nemzeti Vágta miatt már péntektől vasárnapig lezárások lesznek a Hősök tere környékén, ezekről itt írtunk bővebben.

2019. október 20-án NATO Futás is lesz. A BKK közlése szerint emiatt kora reggeltől kora délutánig lezárják a közúti forgalom elől:

  • az Attila utat a Vérmező utca és az Alagút között 6:00-tól 15:30-ig,
  • az Alagutat és a Clark Ádám teret 10:50-től 14:20-ig,
  • a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Döbrentei tér között 11:50-től 12:50-ig.

A forgalomkorlátozások miatt a közösségi közlekedésben az alábbi változásokra kell számítani:

  • Az 5-ös autóbusz várhatóan 6:00 és 15:30 között a Dózsa György tér és a Széll Kálmán tér között a Krisztina körúton közlekedik, ezért nem érinti a Körmöci utca, a Korlát utca, a Mikó utca és az Alagút utca megállót. Az 5-ös busz a Krisztina körúton a Déli pályaudvarnál, a Mikó utcánál és Krisztina téren áll meg, Széll Kálmán tér felé az 56-os villamos megállóiban, Pest felé pedig a villamosmegállók közelében.
  • A 16-os és a 16B autóbusz várhatóan 10:50 és 14:20 között nem közlekedik, a budai Vár ebben az időszakban közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán tér felől, a megszokottnál sűrűbben induló 16A busszal közelíthető meg.
  • A 19-es és a 41-es villamos várhatóan 11:50 és 12:55 között a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között az 56A és a 17-es villamos vonalára terelve, a Krisztina körúton, a Széll Kálmán téren és a Margit körúton keresztül közlekedik.
  • A 105-ös busz várhatóan 10:50 és 14:20 között a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért nem érinti a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megállót, továbbá az Apor Vilmos tér felé a Hild tér megállóhelyet sem. A 105-ös buszra a Gyöngyösi utca irányába a Dózsa György téren és a Döbrentei téren az 5-ös busz megállójában, a Március 15. téren a 8E megállójában, továbbá az Eötvös térnél a rakparton lehet felszállni. Az Apor Vilmos tér felé tartó buszokra a Deák Ferenc téren a 9-es busz megállójában, majd a Ferenciek terén, a Március 15. téren, a Szarvas téren és a Dózsa György téren az 5-ös busz megállójában lehet felszállni.

(Nyitókép: iStock) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top