Aktuális

Megrázó fotók a bolgár horrorkamionról

Még nem ismert az áldozatok nemzetisége, a 38 felnőtt mellett egy tinédzser is van. Sőt azt sem tudni, hogy a kamion merre tartott.

Egyelőre nem ismert annak a 39 embernek a nemzetisége, akiket szerdán találtak holtan egy bolgár kamionban Anglia délkeleti részén. A kamion az észak-walesi Holyhead kikötőjében lépett be Nagy-Britanniába még szombaton. Ez a kikötő az Írországból érkező kompforgalom egyik legnagyobb fogadóállomása.

A vizsgálatba bekapcsolódott a brit határőrség, az Országos Bűnüldözési Ügynökség és a bevándorlással kapcsolatos bűncselekmények felderítésére szakosodott belügyminisztériumi szervezet.

A bolgár rendszámú kamion a délkelet-angliai Thurrock városának ipari parkjában. Fotó: MTI / AP / UK Pool

Fotó: MTI / AP / UK Pool

Fotó: MTI / AP / UK Pool

Fotó: MTI / AP / Alastair Grant

Fotó: MTI / AP / Alastair Grant

Fotó: MTI / AP /Alastair Grant

Fotó: MTI / AP / Alastair Grant

Fotó: MTI / AP / Alastair Grant

Mint Yvette Cooper, az alsóház belügyi bizottságának elnöke elmondta,  jóllehet egyelőre nem ismertek a tragédia körülményei, az azonban tudható, hogy az embercsempészet a legveszélyesebb bűncselekmények közé tartozik. Véleménye szerint a vizsgálatba be kell vonni az ír és a bolgár rendőrséget is.

(MTI)

Kiemelt kép: MTI / AP / Alastair Grant 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top