Aktuális

39 holttestet találtak egy bolgár kamionban

A délkelet-angliai Essex megyében bukkantak a halálkamionra. Egy tinédzser is van az áldozatok között.

Megdöbbentek az angol rendőrök, amikor felnyitották a rakterét annak a bolgár kamionnak, amelyre szerda hajnalban figyeltek fel a délkelet-angliai Essex megyében található Thurrock városának ipari parkjában. A raktérben harmincnyolc felnőtt és egy tinédzser holttestét találták meg.

kamion teherautó

Képünk illusztráció (iStock)

Andrew Mariner főfelügyelő sajtótájékoztatóján elmondta: a kamion szombaton lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében, amely csaknem 500 kilométerre van attól a helytől, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak – a mentők bejelentése után.

A teherautó 25 éves, észak-írországi illetőségű sofőrjét őrizetbe vették gyilkosság gyanújával. 

A főfelügyelő elmondta: megkezdődött az áldozatok azonosítása, de ez várhatóan hosszú ideig eltart.
    
Jackie Doyle-Price, Thurrock konzervatív párti alsóházi képviselője a Twitter portálon közzétett szerdai bejegyzésében egyenes utalást tett arra, hogy embercsempészettel összefüggő bűncselekményről lehet szó. Azt írta: az embercsempészet “elvetemült és veszélyes cselekmény”.
    
Priti Patel brit belügyminiszter szerdai Twitter-üzenetében megdöbbenésének adott kifejezést a tragédia miatt, de alig burkoltan óvatosságra intett mindenkit az eset körülményeivel kapcsolatban. Úgy fogalmazott: hagyni kell, hogy a rendőrség elvégezhesse a vizsgálatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top