Aktuális

Halálra fagyhattak az emberek az angliai halálkamionban

Egyelőre nem tudni, hogy az áldozatok felszöktek-e a kamionra, vagy embercsempészésről van szó.

Mint arról beszámoltunk, a brit rendőrség 39 holttestet talált szerda hajnalban egy bolgár rendszámú kamionban a délkelet-angliai Essex megyében.

Időközben kiderült, hogy az emberek nem Bulgáriában szálltak fel a járműre. Bár a kamiont egy ír nő jegyeztette be 2017-ben Bulgáriában, a jármű még akkor elhagyta az országot, és azóta nem is lépett oda be.

A Daily Mail most azt írja, hogy a bevándorlóknak esélyük sem volt a túlélésre a halálkamion rakterében, mert nem volt benne levegő, és elképesztő hideg lehetett odabent, így elképzelhető, hogy megfagytak. A hűthető kamionban általában kekszet szállítanak, és -25 fokos hőmérsékletet állítanak be.

Szakértők szerint a 38 felnőtt és egy tinédzser áldozat legalább 15 órán keresztül szenvedett a kamionban, de nem zárható ki, hogy sokkal tovább tartott a haláltusájuk.

A kamiont egy 25 éves északír férfi vezette, őt a rendőrség letartóztatta. Egyelőre kérdés, hogy a sofőr tudott-e arról, hogy emberek vannak a kamion rakterében. Elképzelhető, hogy a bevándorlók a belgiumi Zeebrugge kikötőjében szöktek fel a kamionra, de most még az embercsempészés lehetőségét sem lehet kizárni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top