Aktuális

Bezárt az okmányiroda Pomázon, mert egyetlen ügyintézőjük maradt

A dolgozók vagy felmondtak, vagy nyugdíjba mentek, vagy elköltöztek.

Pomáz új polgármestere, Leidinger István hétfőn lett figyelmes rá, hogy egyáltalán nincsenek dolgozók a pomázi okmányirodában. A Facebookon írta meg, hogy a bezárt épületben éppen csomagoltak. A Szentendrei Járási Hivatal vezetőjétől tudta meg, hogy az okmányirodában „technikai szünetet” rendeltek el, mert a dolgozók vagy felmondtak, vagy nyugdíjba mentek, vagy elköltöztek.

A teljes bezárás előtt egyetlen ügyintéző maradt az okmányirodán, akitől át lehetett venni az elkészült igazolványokat, de sorszámot már nem lehetett húzni nála új ügyintézéshez. „Ez egy presztízsveszteség a településnek. Egy tizennyolcezres városhoz hozzátartozik  az okmányiroda” – írta a polgármester. A pomáziak most Szentendrére járnak be, ha okmányirodai ügyet intéznének.

Pomáz Polgármesteri Hivatalának épülete (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Az Index megkérdezte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetét is a kialakult helyzetről. A szervezet elnöke, Boros Péterné szerint a kormányhivatali ügyintézők helyzete a nyár óta „sajnos nem változott az égvilágon semmit”. Továbbra is hiányzik a megbecsülés, rövidebb munkaidő kellene és nagyobb fizetés – nyilatkozta. 

A Pest Megyei Kormányhivatal és a Szentendrei Járási Hivatal nem válaszolt a lap megkeresésére.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top