Aktuális

Szabadlábra helyezték a Viking Sigyn kapitányát

Elrendelték a bűnügyi felügyeletét.

Védői indítványra a nyomozási bíró pénteken szabadlábra helyezte a Viking Sigyn kapitányát. Az Index értesülése szerint a bíró a 64 éves ukrán férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el, ami azt jelenti, hogy a férfi nem hagyhatja majd el a kijelölt budapesti lakcímét. Az információt a kapitány védője, Tóth M. Gábor is megerősítette.

Tóth M. Gábor, a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij Csaplinszkij ügyvédje (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A rendőrség október 15-én, fél évvel a Hableány katasztrófája után zárta le a nyomozást. Május 29-én a Viking Sigyn szállodahajó este 9 óra körül összeütközött az előtte haladó Hableánnyal. A városnéző hajó alig hét másodperc alatt süllyedt el, fedélzetén 33 dél-korai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetet csak heten élték túl, egy személyt azóta sem találtak meg.

A Viking Sigyn ukrán kapitányát, Jurij Csaplinszkijt halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetéssel és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. Előzetes letartóztatásáról augusztusban döntöttek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top