Aktuális

Hableány-tragédia: November végéig vádat emelnek a Viking Sigyn kapitánya ellen

Az ügyészség fellebezése miatt egyelőre nem helyezik szabadlábra Jurij C.-t.

Bejelentette fellebbezését az ügyészség a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyelet alá helyezésével szemben – írja a 24.hu. Ibolya Tibor fővárosi főügyész közölte: a Hableány tragédiája miatt indított büntetőperben az ügyészség november végéig vádat emel.

Hableány kiemelés

A Hableány kiemelése (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken szüntette meg a szállodahajó ukrán kapitányának letartóztatását, és egyúttal bűnügyi felügyeletét rendelte el. A döntés ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség fellebbezést jelentett be, és mivel ez a szabadlábra helyezésre nézve halasztó hatályú, a gyanúsított egyelőre letartóztatásban marad.

Az ügyészség szerint a korábban november 30-ig meghosszabbított letartóztatás továbbra is indokolt, mert csak így zárható ki a szökés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye. A szökés veszélye már csak azért is fennáll, mert Ukrajna nem adja ki az állampolgárait más országoknak, de a vádhatóság a gyanúsítottal szakmai és baráti viszonyban álló tanúk befolyásolásától is tart.

Jurij C.-t a vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetésével gyanúsítják a Hableány május 29-i dunai katasztrófája miatt. A hajó fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott, a tragédiát mindössze hét koreai turista élte túl.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top