Aktuális

Ma tényleg lejár a banki adategyeztetés határideje

Ha eddig még nem intézted el a kötelező banki adategyeztetést, ma mindenképp tedd meg!

Többszöri halasztás után ma, október 31-én tényleg lejár a kötelező banki adategyeztetés határideje. Aki eddig nem tett, és a mai nap folyamán sem tesz eleget az ügyfél-átvilágításnak, annak holnaptól zárolják a bankszámláját. Ráadásul háromnapos hétvége jön, ez alatt semmiképp sem fog tudni hozzájutni a számlán lévő pénzéhez. 

A kötelező banki adategyeztetésben a magánszemélyek közül azok érintettek, akik a bankkapcsolatukat 2017 júniusa előtt létesítették, és hitelintézetük még nem másolta le a személyazonosságukat és lakcímüket igazoló okmányaikat, esetleg nem rendelkezik minden szükséges személyi adatukkal, illetve nem töltöttek ki nyilatkozatot arról, hogy kiemelt közszereplőnek számítanak-e. A cégeknek nyilatkozniuk kell a szervezet tényleges tulajdonosáról, valamint annak kiemelt közszereplői státuszáról.

bank

(iStock)

Az elmaradt adategyeztetés jövő hét hétfőtől pótlólag is elvégezhető lesz, azt követően az ügyfelek újra hozzáférhetnek majd számláikhoz. 

A Bankmonitor arra figyelmeztet, hogy a Takarékbank érintett ügyfelei különösen nagy gondban lehetnek, mivel a pénzintézet az egyesülés miatt 4-én és 5-én bankszünnapot tart, vagyis náluk csak szerdától lesz újra ügyintézés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top