Aktuális

Szembe ment a forgalommal az autópályán, egy pillanaton múlt a tragédia – videó

Egy magyar kamionos fedélzeti kamerája rögzítette a drámai jelenetet.

Félrerántotta a kamionsofőr a kormányt, így került el frontális ütközést az egyik német autópályán, centiken múlt a karambol – számolt be a Tények. A magyar kamionos fedélzeti kamerája fel is vette az életveszélyes jelenetet: egy autó a forgalommal szemben ment a háromsávos sztrádán.

A sofőr először csak az autó lámpáját vette észre, de akkor még azt hitte a szembe oldalon közeledik. Az utolsó pillanatban rántotta el a kormányt. Elmondása szerint nem akarta elhinni, hogy ez megtörtént. A sofőr csak később fogta el igazán, hogy szembe ment vele egy autós.

Egy vezetéstechnikai oktató szerint az autósnak már a felhajtásnál észlelnie kellett, hogy rossz irányba hajt fel az autópályára. Szerinte a többi autósnak ilyenkor egy villogással, dudálással figyelmeztetnie kell az életveszélyesen közlekedő autóst.

Az autós a legsúlyosabb KRESZ-szabályszegést követte el, amiért akár évekre is börtönbe zárhatják – mondja a Tények által megkérdezett ügyvéd.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top