Aktuális

Cserépkályhába rejtette a pénzét az idős férfi, mindet elvitte a betörő

Pedig szembeszállt a betörővel, leütötte egy zseblámpával.

Betört egy 25 éves férfi egy fóti családi házba, és a hálószobában található cserépkályha tűzteréből kivette a lakó által ott tárolt fémdobozt, a benne található több millió forint készpénzzel, külföldi valutával, aranyékszerrel és takarékkönyvvel együtt – írja a Police.hu.

(Fotó: Police.hu)

Az áldozat felébredt, meglepte a betörőt, aki ellökte, majd elszaladt.

Néhány perc elteltével visszatért a helyszínre, azonban ekkor a 75 éves férfi már feltápászkodott, és egy zseblámpával fejen ütötte, amire az elkövető távozott. Az idős ember a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

Az elkövetőt elkapták, a rendőrkapitányságra előállították, ahol a kábítószergyorsteszt pozitív értéket mutatott. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A férfinél tartott kutatás során a nyomozók megtalálták a bűncselekményből származó készpénz egy részét, az aranyékszereket és a takarékjegyet, valamint találtak kábítószergyanús növényi törmeléket és kábítószer fogyasztáshoz szükséges eszközöket is, ezeket lefoglaltak.

Az eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság rablás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

(via)

(Kiemelt kép: Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top