Aktuális

Most már hivatalosan is 100%, hogy nem kell nyelvvizsga a felvételihez

A kormány most már hivatalosan is visszavonta azt a rendeletet, ami középfokú nyelvvizsga meglétéhez kötötte volna, hogy bárkit is felvegyenek egyetemre, főiskolára. Egy másik fontos változás viszont érvényes marad.

Péntek reggel jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány visszavonta az eredetileg 2014-es rendeletet. Vagyis nem feltétele a felsőoktatásba felvételnek a legalább középfokú nyelvvizsga.

A nyelvvizsgát persze a továbbiakban is érdemes lesz megszerezniük a diákoknak, hiszen változatlanul többletpontokat fog jelenteni az egyetemi, főiskolai felvételinél.

A másik fontos változás azonban továbbra is érvényben marad: a felvételihez ezentúl kötelező emelt szintű érettségi vizsgát tenni a megfelelő szakirányú tárgyból. Ez alól kivételt jelentenek a képzések, ahol gyakorlati vizsga alapján dől el, hogy kit vesznek fel. Ilyenek jellemzően a sporttal és a művészettel kapcsolatos felsőoktatási szakok – írja a hvg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top