Aktuális

187 millió forintot ástak el egy biatorbágyi kertben

Egy drogkereskedő próbálta ki, milyen, ha pénzét nem a bankban teszi. Pechjére a rendőrök a tuják alatt is ástak.

K. Zsoltot még májusban fogták el a rendőrök, mert a gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. Most a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának emberei és a bűnügyi technikusok keresték fel a férfi biatorbágyi kertjét, hogy lefoglalhassák a bűnös úton szerzett vagyont.

Itt találtak a rendőrök pénzt (Fotó: police.hu)

A rendőrök alaposan dolgoztak, lefoglaltak egy nagy értékű autót, valamint egy motort is. Amikor a kertet vizsgálták át, a kutatásban résztvevő bűnügyi technikus a kerti bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a gyanúsított elmondása szerint saját kutyája ásott fel. Több ilyen – kutya által felásott – részt is megvizsgáltak a rendőrök, de mindegyik üresnek bizonyult.

A bűnügyi technikus a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta. A felső réteg eltávolítása után a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak – írja a police.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top