Aktuális

Durva megszorítások a Budapesti Fesztiválzenekarnál

Támogatásuk felére csökkent, ezért kénytelenek programokat lemondani, illetve leépítések is várhatók.

A Budapesti Fesztiválzenekar arról értesült, hogy a megszűnt taót kompenzálni hivatott többlettámogatásból 200 millió forintban részesül, amely az együttes esetében az utóbbi évek taotámogatás-átlagának kevesebb mint 50 százaléka – írja az MTI.

Emiatt stabil működésüket csak úgy tudják biztosítani, hogy több projekttől megválnak, így a jövő év januárjától szünetelnek az operaprodukciók, elmarad egy négyéves együttműködés a genfi operaházzal, és egy, a Balti államokba tervezett turné is. Több hazai közösségi programot is szüneteltetnek majd, így nem rendezik meg a Hangszerkóstolókat, a Lásd, amit hallasz! filmversenyt, a BFZ bekopog! programot, a templomi koncerteket, az idősotthonokba szervezett kamarakoncerteket és a kisgyermekeknek létrehozott Zenevár koncerteket.

A Fesztiválzenekar ügyvezető igazgatója, Martin Hoffmann a tervezés stabil anyagi hátterének hiánya miatt lemondott. A stábot is szűkítik, több munkatárstól is megválnak majd.

(via MTI)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top