Aktuális

A Fesztiválzenekar emlékkoncertet ad a Hableány áldozatainak tiszteletére

Fischer Iván ezt egy szombati Facebook-videóban jelentette be, amelyben beszélt arról is, őszintén megrázta a dunai baleset híre.

Szombaton egy Facebook-videóval jelentkezett Fischer Iván, amelyben arról beszélt, mély szomorúsággal hallotta a súlyos dunai baleset hírét, és szeretné őszinte részvétét kifejezni az áldozatok családtagjainak – írja az Index.

Fischer Iván a videóban emellett bejelentette, június 21-én Dél-Koreába utazik a Budapesti Fesztiválzenekarral, hogy ott emlékkoncertet adjanak a balesetben elhunytak tiszteletére. „Szeretnénk ezzel az eseménnyel Budapest és Magyarország együttérzését is kifejezni” – mondta, majd hozzátette, reméli, hogy a koncertre a gyászoló családtagok is el tudnak majd menni.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében az után, hogy összeütközött a Viking Sigyn nevű szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak; 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top