Aktuális

Penészes szendvics és összetört tablet miatt verte meg a gyerekeit

A tanároknak szóltak a tatabányai gyerekek a bántalmazásról.

A Tatabányai Járási Ügyészség kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a tatabányai férfival szemben, aki gyermekeit rendszeresen bántalmazta, a legutóbbi erőszakot az iskolában jelezték, mert nem mertek hazamenni.

A férfi egyedül nevelte két gyerekét, egy 12 éves kislányt és egy 8 éves kisfiút. Korábban is 3-4 havonta bántalmazta őket, tavaly október 3-án viszont súlyosan megverte őket.

Az apa penészes szendvicseket talált a gyerekszobában elrejtve, majd kiderült, hogy a család tabletjei nincsenek meg, mert a gyerekek összetörték és kidobták őket.

Az apa dühös lett, és pálcával megverte a gyerekeket, az egyiket egyszer, a másikat kétszer ütötte meg, és fel is pofozta őket. Ezután megfenyegette őket, ha másnap megtudja, hogy gond van velük az iskolában, megint megveri őket.

A gyerekek másnap a tanároknak számoltak be arról a bántalmazásról, és hogy félnek hazamenni. A két gyereknek 8 napon belül gyógyuló bevérzései keletkeztek.

Az apát a bíróság a 2018. december 13. napján jogerős határozatával szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt 3 év időtartamra próbára bocsátotta.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta a próbára bocsátás megszüntetését, továbbá azt, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top