Aktuális

Videóban gúnyolja ki a Decathlon a Black Fridayt

Az emberek 84 százalékát zavarja a tömeg, mégis legalább ugyanilyen arányban, ennek ellenére elmennek vásárolni.

Idén november 29-én elmarad a Black Friday a hazai Decathlon üzletekben. A sportáruházlánc legfrissebb kutatásából kiderült, hogy bár sokan részt vesznek a kedvezményes napokon, a vásárlók 84 százalékát zavarja az üzletek zsúfoltsága az utolsó novemberi pénteken. A kutatás a 18–49 év közöttiek csoportját kérdezte, melynek 82 százaléka idén is tervez vásárolni Black Friday alkalmából. A Decathlon új karikatúravideója humorosan mutatja be az akcióhullám legbosszantóbb jelenségeit.

Az Egyesült Államokban óriási hagyománya van a Black Friday-jelenségnek. A legtöbben a karácsonyi szezon hivatalos indulásaként tekintenek november utolsó péntekére, ekkor ugyanis az üzletek soha vissza nem térőnek tűnő akciókkal várják a vásárlókat. Az utóbbi években Európában is egyre népszerűbb lett a fogyasztói társadalom egyik legforgalmasabb napjaként ismert esemény.

A kedvezményes árak mellett azonban a jelenség kellemetlen oldaláról is nyilatkoztak a megkérdezettek: a felmérés szerint a vásárlók 84 százalékát zavarja a zsúfolt tömeg a boltokban, több mint kétharmaduknak pedig fontosabb lenne, hogy egész évben alacsony áron vásárolhassanak az üzletekben az egynapos akciók helyett.

„Tudatosan nem veszünk részt sem kuponnapokon, sem nagy akcióhullámokban, így a Black Fridayen sem. Számunkra kiemelten fontos, hogy vásárlóink az év minden napján kedvező ajánlatokkal találkozzanak az üzleteinkben, ne csak kivételes alkalmakkor, hiszen a sport öröme is egész évben elérhető mindenki számára. Idén egy különleges kisfilmmel szeretnénk válaszolni az eseményre, hogy bemutassuk, nálunk, a Decathlonban egész évben ugyanolyan megfizethető áron vásárolhatnak sporteszközöket, sportruházatot és egyéb kiegészítőket.” – hangsúlyozta Herczeg Lilla, a Decathlon vállalati kommunikációs vezetője.

(Kiemelt kép: illusztráció, David Cliff / NurPhoto via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top