Aktuális

Karácsony elvenné a bicskei gyerekotthon elítélt igazgatójának kitüntetését

Vásárhelyi János éveken át molesztálta a rábízott gyerekeket, ezért jogerősen nyolc év fegyházat kapott.

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezni fogja a Fővárosi Közgyűlésben Vásárhelyi János Bárczy-díjának visszavonását – írja a HVG.hu. Az önkormányzati választás előtt Tarlós István is azt ígérte, hogy ha ő marad a főpolgármester, kezdeményezni fogja a Fővárosi Közgyűlésben Vásárhelyi kitüntetésének visszavonását.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon csoportja a Varázscsepp országos tehetségkutató versenyen a Marczibányi Téri Művelődési Központban 2018. március 25-én (Fotó: Bruzák Noémi)

A bicskei gyerekotthon volt igazgatójáról az RTL Klub Házon kívül című műsora derítette ki még 2016-ban, hogy rendszeresen molesztálta a rábízott gyerekeket. A Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt lakói feljelentést is tettek az ügyben, mert elmondásuk szerint az intézményvezető éveken át szexuálisan zaklatott több kiskorú fiút az általa vezetett gyermekotthonban. Az igazgatót 2016 szeptemberének végén a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felfüggesztette az állásából, belső vizsgálatot rendelt el, majd feljelentést tett.

A rendőrség korábbi közlése szerint azzal gyanúsították a férfit, hogy 2008 és 2016 között a gondozása alatt álló gyerekekkel, hatalmi viszonyával visszaélve „szexuális cselekményt végzett”, illetve erre próbálta rábírni őket. 2007 és 2011 között pedig rendszeresen „szexuális abúzusnak tette ki” a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat, ezzel erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette.

A bíróság 2019 szeptemberében nyolc év fegyházra ítélte Vásárhelyit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top